Strö över lite finhackad persilja. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen. 2 morötter
Stekning. Skala auberginerna randiga och dela sedan i mitten. Tillsätt eventuellt mer olja om det känns för torrt, sänk värmen till medelvärme och lägg ett lock på stekpannan
Jag tillhör inte den kategorin av människor som har lätt för att bara vara sjuk. Hur som helst så mår jag som sagt lite bättre idag, och det känns skönt
Gurkmeja te – gott, värmande och supernyttigt. Gurkmeja te. Så efter några timmar i stallet var det riktigt gött att komma hem, ta en varm dusch, äta middag och njuta av en kopp gurkmeja te
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Du kan tillaga rätten på grillen eller på spisplattan
Jag ville ha lite nyare, bättre bilder och eftersom folk varje vecka söker och hittar just detta populära recept så bestämde jag mig för att skriva det igen
Jag själv tog ett bad (dock inteturkiskt) medan grytan puttrade på spisen. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
En mild och krämig soppa som gärna görs på färska aromatiska tomater. Du kan smaksätta soppan med valfria örter som timjan, persilja, oregano, mynta eller basilika
Vem har hört talas om turkiskt fyllt tunnbröd, gözleme förut. För vem kan motstå ett fyllt tunnbröd som steks klart på bara några få minuter i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.