Fräsch mexikansk majssallad med mycket smaker. Passar att serveras vid de flesta rätter. Egentligen har man en ost som heter “cojita” i salladen men fetaost funkar alldeles utmärkt det med
4-6 portioner 300 g kärnfria vindruvor (gröna eller röda funkar) 2 st äpplen (gärna syrliga) 3 st selleristjälkar 0,5 citron 100 g valnötter 0,5 dl majonnäs (du kan öka mängden om du vill ha en krämigare sallad) 3-4 msk turkisk yoghurt eller creme friache 1 tsk dijonsenap (kan uteslutas) Ca 5 st salladsblad (tex romansallad, isbergsallad eller någon annan krispig sallad passar bra) Gör såhär. 3-4 msk turkisk yoghurt
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Denna fantastiskt goda, och krämiga, vitkålsgratäng, med bladspenat, fetaost och soltorkade tomater, skulle kunna vara ett perfekt vegetariskt inslag på påskbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.