2 dl
av det vanliga, vita riset som jag har sköljt under vatten, lägger jag i stekpannan. Blandar ihop detta med risioni och låter det “steka till” tillsammans så att riset suger åt sig av margarinet.
Det finns vissa maträtter i Turkiet som jag älskar men inte riktigt vågar mig på att laga. Jag har ibland en inställning att matlagning är svårt, vilket det absolut inte behöver vara men detta gör att jag backar och inte riktigt vågar ta mig an maträtter
Gott och lättlagad måltid som tar ungefär 30 minuter att göra. Här skulle jag vilja tipsa om att ha en god avokadosallad till, typ roman/isbergs, rödlök, tomat, gurka och avokado – med lätt citronvinegrette över
En riktigt enkelt tillagad wokrätt som passar hela familjen. Jag brukar skala och skära till allt innan jag börjar med stekningen, tycker att det blir enklare så
Helt ny maträtt för min del, som jag kom på när jag kollade reklambladen tidigare i veckan. Den finns säkert redan, men inget jag personligen stött på tidigare
Här kommer recept efter förfrågan. Det går bra med annan olja om man inte har rapsolja. Receptet gäller för 4 portioner och tar cirka 35-40 minuter att tillaga
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.