Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hacka löken i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret, ett par små nypor curry (det ska inte smaka curry direkt, men curry förhöjer smaken av svamp
Servera fasoladan med bröd samt ev. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter
Mixa sen soppan med en stavmixer, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar, citronjuice och chiliflakes (chili ökar dessutom förbränningen precis som vitlök)
Lägg paprikorna i en ugnsform med aluminiumfolie i botten. Lägg grillad paprika, lök, innehållet i vitlöksklyftan, ingefära och buljong med potatis i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.