1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter
Fast i den här grytan är det just kryddorna som är turkiska. Ja i ärlighetens namn så är det kanske inte det vanligaste med turkiska grytor som innehåller fläskkött
Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra)
Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för mustiga grytor, när dessutom nya grytan skulle invigas fick det bli boeuf bourguinon som fick stå för inspirationen
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Hetta upp matfett i en gryta, och rosta lök och rotfrukter under omrörning, några minuter. Bind ev upp högreven till en jämnare form, och lägg ned den i grytan
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.