Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar med zucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Skiva zucchininoch skär paprikan i tärningar. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen
Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. salt och malen svartpeppar. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Gillar du grön mat och ny inspiration så tror jag att du kommer att bli förtjust. Får jag välja så äter jag gärna vegetariskt och det finns ju så mycket spännande man kan göra av en eller två burkar bönor
Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika och fetaost. Till de smarriga biffarna serverade vi ugnsstekt potatis och en kall sås med ajvar och dill
Trots att jag saltar zucchinin innan och torkar av den för att få ut överflödig vätska vill jag steka den ordentligt (därav två gånger) för att få den smak och konsistens som jag är ute efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.