Bönbiffar, ugnsstekta potatisklyftor och julmustsås
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bönbiffar
  • 4 - 6 portioner 400 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora burkar med konserverade svarta bönor
  • 1 liten gul lök, skalad och grovt riven
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk worchestershiresås (originalet innehåller ansjovis men det finns vegansk variant, går att ersätta med samma mängd Hp-sås)
  • 1 tsk kinesisk soja (jag använder mrs Cheng´s)
  • 2 ägg 2 msk potatismjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk grillkrydda (jag använder Santa Marias)
  • Matfett till stekning
  • Julmustsås
  • 2 dl julmust
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 - 2 tsk kinesisk soja (börja med den mindre mängden och ha i resten, om du tycker att det behövs, när såsen nästan kokat klart)
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm torkad timjan
  • knappt ½ krm torkad rosmarin
  • ½ krm malen torkad ingefära
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • ev. lite salt efter smak
  • Ugnsstekta potatisklyftor
  • 4 portioner 1 ½ kg potatis av en fast sort
  • 1 msk rapsolja
  • salt efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.