Inlägget Fylld zucchini med bönor, tomat ochpaprika dök först upp på Clean Eating by Annika. Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis
½ röd paprika. Sätt ugnen på 180 grader • Vispa ihop äggen och krydda med salt och svartpeppar • Skär korven ochzucchinin i tunna skivor • Finhacka löken och strimla paprikan • Fräs korv och grönsaker helt kort med matfettet i en ugnssäker panna • Grönsakerna ska mjukna något och korvskivorna få lite färg • Häll över äggsmeten och ugnsgrädda i ca 20 minuter eller tills äggsmeten stannat • En tomatoch rödlökssallad passar bra till. 2 zucchini
Finhacka löken och skiva zucchinin. Stjälp upp frittatan på ett stort runt fat och låt den glida tillbaka i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter på andra sidan ( istället för att vända den kan man placera stekpannan under grillen i ugnen en stund)
Här har jag tagit de goda resterna av babyzucchini som stekts med tomater och annat gott och dagen innan serverats som tillbehör till grillad kyckling och gjort en frittata, med eller utan kycklingrester
Finhacka löken, riv vitlöken och tärna zucchininochpaprikan. Väldigt god, speciellt när grönsakerna fick fräsa på ett tag och sedan kryddades med salt, peppar och socker
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Stek nötfärsen i olivolja, när den fått färg tillsätter du kryddmixen och tomatpuren, låt fräsa. Tillsätt ajvaren och vattnet, låt koka upp snabbt till en simmig konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.