Servera fisken med vitvinssås, ägg och pressad potatis. Smaka av med salt och citronsaft. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet
Lägg upp torsken och pumpan på tallrik. Stekt torskryggmed rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Rätten serveras ofta medfriteratägg, lime och prik nam pla (chili fisksås). Rör runt äggen några sekunder (lite som äggröra) blanda sedan in riset medäggen
Friteratägg0,5 dl majsstärkelse 4 ägg 1 dl pankoströbröd neutral olja, till fritering. Rydberg600 g oxfilé, eller biff 2 gula lökar, finhackade 30 g smör 800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar 0,5 kruka färsk kruspersilja, hackad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.