Diverse

Diverse

Grundrecept Våffelsmet

Grundrecept Våffelsmet

Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blana, en favorit på julbordet

Blana, en favorit på julbordet

Ingredienser 2 dl vispgrädde 1,5 dl messmör 1 odefinierad kanel 1 odefinierad vaniljsocker , valfritt Köp receptet
Makaronipudding

Makaronipudding

Av julens rester gör man fester. makaronipudding är en mycket tacksam maträtt. Du kan i stort sett använda vad du vill i den, till exempel gårdagens eller julhelgens rester
Dunderglögg, några flaskor

Dunderglögg, några flaskor

Ingredienser 5 l svagdricka , rumstempererad 5 st potatis(ar) , skivade, skalade råa 1 paket jäst , (vanlig bakjäst) 1 påse nejlikor 1 påse kardemummakärnor 1 bit(ar) ingefära , färsk (ca 5 cm) 1 st kanelstång 1 paket russin , 1-2 paket (2 pkt = 500g) 2,5 kg socker Köp receptet
Lingonpepparsås

Lingonpepparsås

Vilken god sås jag gjorde igår. En gräddig pepparsås där man anade lingonsmaken som gjorde att såsen kändes lite fräschare
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Ribbestek

Ribbestek

Ingredienser Portioner. 8 buffeportioner ca 1 kg ribbestek 2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gammaldags fruktkräm

Gammaldags fruktkräm

250 g torkad frukt. 17½ dl vatten. 1¾ dl strösocker. 11½ msk potatismjöl. 1½ dl vatten. 1Arla® mjölk. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g torkad frukt 7½ dl vatten ¾ dl strösocker 1½ msk potatismjöl ½ dl vatten Till servering
Ketchup

Ketchup

1,2 kg tomater, grovt skurna. 12 dl socker. 12 dl vitvinsvinäger
Japansk fläskfilé

Japansk fläskfilé

1 st fläskfilé, 500-600 g. 1Marinad. 12 dl rött vin. 11 dl soya. 1½ dl honung. 12 msk kalvfond. 1½-1 tsk sambaloelek
Coleslaw på sommarkål

Coleslaw på sommarkål

vitkålshuvud, strimlat. 1tärnat äpple. 1gräddfil. 1majonnäs. 1fransk senap. 1salt, svartpeppar1. Skölj den strimlade vitkålen och låt rinna av väl i durkslag