Fisk

Fisk

  • 51 Recept
Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Salta och peppra fisken. Lägg runt om fisken. 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 11 msk smör
Grillad röding med mandelpotatissallad

Grillad röding med mandelpotatissallad

Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. salt och svartpeppar ur kvarn. 1 liten citron. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Grillad torskrygg i folie i krämig sås

Grillad torskrygg i folie i krämig sås

Tillsammans med den grillade fisken i paketet hade vi färskpotatis. Salta och peppra fisken. Fördela den sedan över fisken och vik ihop till täta paket
Stekt röding med räkskum och avokado

Stekt röding med räkskum och avokado

Räkskum1 kg räkor (oskalade och MSC-märkta) 3 msk tomatpuré 2 rödlökar ca 35 cl vitt vin 50 g smör 3 dl vispgrädde 1 dl lättmjölk
Helgrillad lax

Helgrillad lax

Fjälla laxen väl så att skinnet kan ätas. Krossa lagerbladen i en mortel och blanda med dill och persilja, olja, salt och peppar
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Kryddig laxsida

Kryddig laxsida

Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja