Fisk

Fisk

  • 150 Recept
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Ingredienser Portioner. 4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Laxpaté

Laxpaté

Ingredienser 500 gram laxfilé , i bitar, utan skinn och ben 50 gram rökt lax 2 st ägg 4 dl vispgrädde 2 msk dill , hackad 1 nypa(or) cayennepeppar 1 tsk salt 1 tsk citron(er) , pressad 8 st crabsticks Till servering 4 skiva(or) citronskiva(or) 4 skiva(or) rökt lax Köp receptet
Osso Bucco på torsk

Osso Bucco på torsk

Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna
Pauls friterade fisk

Pauls friterade fisk

ca 600 g torskfilé (eller kolja- eller kummelfileér) 1 ägg 2 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 dl pankoströbröd (alt
Helgrillad limelax

Helgrillad limelax

Snitta fisken diagonalt på båda sidor med några centimeters mellanrum. Lägg fisken på en dubbel bit aluminiumfolie, vik ihop som en form runt fisken
Ingefärslax

Ingefärslax

Sätt ugnen på 200 grader, ställ in fisken på mittenfalsen, cirka 10 minuter. Vid cirka 50 grader har fisken en fin kärna
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll