Servera med kokt potatis och broccoli. Rör ihop creme fraiche och vatten i en ugnsfast form. Lägg ner den frysta fisken i mitten av formen, ringla över smör och krydda ordentligt
Detta är egentligen inget recept utan mer en sallad med härlig torsk och lite gott till. Eftersom jag äter helt glutenfritt på sistone har det blivit en oändlig ström av sallader och grönsaker till maten
4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkor i lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Dela sedan gurkan i mindre bitar och blanda med skalade räkoroch lite finhackad dill. Dela torsken i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på köttsidan i en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfat och häll över smöret
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad medräkoroch en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Lägg sparris, fänkål ochräkor runt ena halvan av tallriken och toppa med lite plockad fänkålsdill. Riv osten och blanda den med potatis, gräslök, salt och peppar
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkormed skal dill, efter smak 500 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.