Smörrebröd med friterat ägg och avokadokräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 12 msk mjöl
  • 12 dl panko
  • 1 olja till fritering
  • 12 dl frysta ärter
  • 11 avokado
  • 11 msk creme fraiche
  • 10,5 knippe dill
  • 11 msk olivolja
  • 10,5 citron 
, zesten
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 ask krasse
  • 11 msk svarta sesamfrön
  • 14 skivor rågbröd
  • 1 Friterade ägg5 ägg 2 msk mjöl 2 dl panko olja till fritering
  • 1 avokadoröra2 dl frysta ärter 1 avokado 1 msk creme fraiche 0,5 knippe dill 1 msk olivolja 0,5 citron
, zesten salt peppar
  • 1 servering1 ask krasse 1 msk svarta sesamfrön 4 skivor rågbrödKoka upp vatten i en kastrull och lägg ned 4 st ägg när det kokar. Sätt klockan på 6 min. När äggen har kokat klart, häll kokvattnet på de frysta ärtorna och spolar äggen i kallt vatten. Låt äggen ligga kvar i kallt vatten.
 Mixa ärterna med avokado, dill, citronzest, creme fraiche och olivolja, smaka av med salt och peppar. Värm oljan till 180 grader.
 Skala äggen. Vispa upp det sista ägget i en skål. Lägg mjöl i en skål och panko i en annan. 
Doppa äggen i mjöl sedan ägg och sist i panko. Fritera det sedan gyllene i ca 2 min. 
Låt svalna på ett galler.
 Bred ärtröran på brödet och toppa med ägget.
 Strö över krasse och svarta sesamfrön.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.