Rydberg600 g oxfilé, eller biff 2 gula lökar, finhackade 30 g smör 800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar 0,5 kruka färsk kruspersilja, hackad
Senapskräm2 msk skånsk senap 2 msk dijonsenap 3 dl crème fraîche rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula. Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot
BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans medäggulor och senapsgrädde. Börja med senapsgrädden, vispa grädden fluffig och blanda med senapen
Lägg upp på varma tallrikar enligt bilden och servera röran till samt en äggula. BiffRydberg serverad med klssiska tillbehör samt en röra med lite sting
andra rätter som biffmed bea kommer liksom alltid först. Ibland händer det att jag köper oxfilé till en steak sandwich eller pizza med oxfilé och bea och får en bit kött över
Servera med en god senap, äggula och massor av persilja. Lägg i ett durkslag och skölj ordentligt. BiffRydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.