Bakade in Gorgonzola i ett litet paket av Smördeg och serverade med varm Björnbärssylt. Fritera ca fem sekunder, fiska upp persiljanmed en hålslev eller tång
Pressa vitlöken i smöret och blanda i saltet och chilikryddan lägg det klara smöret på kräftköttet. Lägg kräftan med köttet uppåt och låt det bli varmt i 250 gr ugn ca 5 min. Ta resten av smöret och bred på formfranskan och lägg även den i ugnen i ca 5 min. Efter 5 min så delar du formfranskan som bilden och lägger på kräftan
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlöken och den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlök ochpersiljaoch serverade kycklingben till den. Fräs vitlöken och champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaoch vitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.