Ugnsbakadspetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt
1Ugnsbakadspetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås medingefära, gurkmeja, vitlök och örter. Finhacka vitlök, ingefäraoch gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Ugnsbakadspetskålmed brynt smör. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 1 tsk Kikkoman soja (ljus soja). 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad
dubbelmarinerad fläskfilé med smak av ingefäraoch balsamvinäger. Servera köttet på ett buffébord med en massa andra rätter eller som ensamrätt med en god sallad och eventuellt nån kall sås
Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefäraoch lime i och hittade ett recept som förutom dessa två ingredienser innehöll Thaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja
Sältan kommer från sojaoch det är den kinesiska sorten som, tillsammans med honung, ger fisken den där härligt bronsbruna färgen, syran kommer från limesaft ochmedingefärans hjälp får du hetta och sting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.