Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers
  • smör, att hyvla över
  • salt
  • 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar
  • 100 g smör
  • 1 tsk Kikkoman soja (ljus soja)
  • 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade
  • 1 bananschalottenlök, stor och finhackad
  • 1 msk smör, att bryna löken i
  • 2 dl champagne (eller mousserande går bra)
  • 1 dl fiskfond, hemkokt (el 1 msk koncentrerad fiskfond)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl mjölk (tillsätts innan slut-mixning för att få en extra skummig sås)
  • 2 dl grädde
  • dill (- i all enkelhet)
  • Torksrygg:600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
  • Ugnsbakad spetskål med brynt smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.