Asiatiskt

Asiatiskt

Thailändsk vitkålssallad

Thailändsk vitkålssallad

800 gram vitkål eller spetskål. 14 stjälkar salladslök. 12 klyftor vitlök. 12 msk matolja. 11 msk socker, thaisocker eller farinsocker
Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja) 500 g fläskfilé, tärnad 1 lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och riven 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 4 msk crunchy jordnötssmör 1 msk ketjap manis 2 msk soja 2 tsk fisksås 400 ml kokosmjölk 200 g babyspenat
Rebellpasta med frasig parmesankyckling

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

400 g spaghetti 100 g smör 5 klyftor vitlök, finhackade 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes) 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego) 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med) 2 salladslökar, tunt skivade
Eriks vitlöksskola

Eriks vitlöksskola

Hel vitlöksklyfta.  Stek hel klyfta i olja eller lägg i olja eller vinäger. Krossad vitlök.  Öppnar upp smakerna lätt i själva vitlöken
svart thairisotto med pumpa- och kokos

svart thairisotto med pumpa- och kokos

Här kommer en risotto som passar utmärkt att kura ner sig i höstmörkret med. ) En krämig risotto gjord på svart thairis med härlig smak av pumpa, kokos och chili
Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

600 g entrecôte, hel i bit 2 msk japansk soja 1 msk majsstärkelse 1 gul lök 1 spetspaprikor, röd 5 klyftor vitlök 2 röda chilifrukter (fler för mer hetta) 2 pak choi neutral rapsolja, till stekning 1 dl ostronsås 2 msk farinsocker 0,5-1 limefrukt, färskpressad saft 1 dl rostade cashewnötter
Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

400 g kycklinglårfilé, reko ekologisk, gärna med skinn 4 pak choi sesamfrön. Gochujangmarinad1 dl gochujang 0,5 dl röd misopasta 2 msk brunt farinsocker 3 msk äppelcidervinäger 1,5 msk sesamolja 1,5 msk tamarisoja 2 msk rostade sesamfrön 1 dl vatten
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

700 g laxfilé (färsk laxsida). 1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

700 g laxfilé (färsk laxsida). 1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad
Kyckling i sötsur sås med ananas

Kyckling i sötsur sås med ananas

400 g kycklinglårfilé 1,5 msk japansk soja. 1Smet1 dl vetemjöl 1 dl majsstärkelse 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 1 ägg (stort) 1 dl vatten
Jackfrukt  Thai crab cakes med het sås

Jackfrukt Thai crab cakes med het sås

Jackfrukt har jag använt en hel del här hemma. Jag skulle vilja påstå att det är en intressant råvara i det vegetabiliska köket