Asiatiskt

Asiatiskt

Vietnamesiska rispappersrullar

Vietnamesiska rispappersrullar

Förra helgen firade vi vietnamesiskt nyår. Då åt vi bland annat rispappersrullar fyllda med kyckling och grönsaker, serverad med Nuoc Cham dippsås
Vårrullar

Vårrullar

Har länge haft tankarna på att göra egna vårrullar och idag blev det av så här blev receptet när jag experimenterat klart
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar120 g vårrulledeg, fryst 1 dl glasnudlar, kokta (ca 15 g okokta) 120 g nötfärs (eller fläskfärs) 1 salladslök, strimlad 1 msk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, finhackad 0,5 schalottenlök, finhackad 0,5 morot, liten, fint strimlad 2 msk soja 0,25 tsk strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse, löst i lite kallt vatten + lite extra som "lim" 0,5 msk chiliolja 4 dl neutral olja, ca att fritera i 15 fina salladsblad 1 knippe grönmynta
Krispiga vårrullar med två dippsåser

Krispiga vårrullar med två dippsåser

300 g köttfärs 1 dl vitkål, riven 1 morot, riven soja 2 msk kalvfond 1 knippe glasnudlar 6 ark vårrullsdeg 1 msk strösocker olja, att steka i sweet chilisås
Vårrullar

Vårrullar

Fyllning500 g fläskfärs 0,5 dl matolja 1 krm vitpeppar 2 msk soja 2 msk ostronsås 2 msk strösocker 1 msk klyfta vitlök, pressad 0,5 kg morot 0,5 kg vitkål, riven 0,5 dl matolja 40 vårrulledeg, små ark olja, till fritering chilisås (eller soja till servering)
Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Tacoskal0,5 l rapsolja, till fritering 8 wontonplattor flingsalt. 1Löjromsfyllningca 4 msk crème fraîche 0,5 rödlök ca 100 g löjrom 1 kvist dill, till garnering 1 citron
Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 340 gram picnicbog , 1 burk 1 paket haricots verts , frusna 1 msk olja 3 dl ris , okokt 1 burk(ar) wokgrönsaker , konserverade Woksås 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk mald ingefära 1 tsk socker 1 tsk vinäger , eller pressad citron 2 msk soya Köp receptet
Kung Pao chicken

Kung Pao chicken

Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Sydostasiatisk jordnötssås

Sydostasiatisk jordnötssås

Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk. Jag tycker den blir lite tam, eller den smakar i alla fall aldrig riktigt så mycket som jag vill att en jordnötssås ska smaka
Köttbullar i jordnötssås

Köttbullar i jordnötssås

500 g kycklingfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 2 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (kan uteslutas) 1 tsk salt olja (till stekning) 2 krm svartpeppar
Koreanska köttbullar i sötsur sås

Koreanska köttbullar i sötsur sås

Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (till stekning)
Thailändsk vårlulle?

Thailändsk vårlulle?

Om man kollar ut klockan 19. 00 är det beckmörkt bakom rutan. Till och med i stan känns luften mörkare än någonsin
Fläskkött med koreanska smaker

Fläskkött med koreanska smaker

Jag gillar verkligen det koreanska köket och botaniserade idag i mina egna recept. För länge sedan lade jag ut ett recept på marinerat fläskkött som jag återvänder till idag
Hel fläskkarré i hoisinsås

Hel fläskkarré i hoisinsås

Ingredienser Portioner. 10 ca 2 1/2 kg hel benfri fläskkarré 3 msk salt 2 msk malen ingefära 1 msk svartpeppar eller pepparmix 1 burk/flaska hoisinsås (à ca 250 ml) Lägg till i inköpslistan