1 nypa
nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefära och strösocker.Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar.
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 1Rör ihop smör och mjöl till en kula
soja, kinesisk. Skala och finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk. 4 person(er) Ingredienser 2 schalottenlökar 2 tsk smör 2 dl vispgrädde 1 tsk senap 2 msk kalvfond, koncentrerad 5 cl whisky, rökig, 2+1 msk 1 krm svartpeppar, nymald 1 msk farin, brun 2 msk soja, kinesisk 1 msk grönpeppar, (torkad) 1 tsk maizena, majsstärkelse 1 tsk smör
dubbelmarinerad fläskfilé med smak av ingefäraoch balsamvinäger. Den var verkligen supergod och alla trodde det var nötkött tack vare balsamvinägern som gjorde köttet brunt
Slå på soja, vatten och ostronsås. Tillsätt vitlök, ingefära, champinjoner och rödlök. En kruka koriander som började sloka och en förpackning kyckling i frysen fick vara utgångspunkt för dagens middag
Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefäraoch lime i och hittade ett recept som förutom dessa två ingredienser innehöll Thaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.