4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Servera med jasminris och kimchi. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut
dubbelmarinerad fläskfilé med smak av ingefäraoch balsamvinäger. Servera köttet på ett buffébord med en massa andra rätter eller som ensamrätt med en god sallad och eventuellt nån kall sås
Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefäraoch lime i och hittade ett recept som förutom dessa två ingredienser innehöll Thaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja
Sältan kommer från sojaoch det är den kinesiska sorten som, tillsammans med honung, ger fisken den där härligt bronsbruna färgen, syran kommer från limesaft ochmedingefärans hjälp får du hettaoch sting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.