Dagen började på jobbet med att Kiki färgade mina bryn, sedan hämtade jag Hanna och Linn och vi åkte på manikyr, den här veckan har jag gjort fler skönhetsgrejer än jag brukar göra på ett halvår i vanliga fall
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Finhacka vitlöksklyftorna ochingefäran. Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Salt & peppar. Något som är otroligt gott, fräscht och smakrikt är en asiatisk biffsallad. Dressingen är avgörande för att få den där asiatiska smaken på det hela
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk torkad, malen ingefära. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefäraoch strösocker
Gratinerat potatismos blandat med riven ost. Serveras som tillbehör till kött,. Eftersom jag inte gillar att slänga mat, och ser det som en utmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt
Här är receptet på Asiatisk lax med blomkål- och gurksallad. Lax med syrlig blomkål- och gurksallad. (alla mått är ca-mått, jag har nämligen tappat papperet med receptet, så jag skriver från huvudet)
Kassler, skinka & bacon. Det gäller med andra ord att verkligen njuta så mycket som mänskligt möjligt nu de sista veckorna vi har kvar innan hösten gör sitt intåg, för jo, rätt vad det är så är även augusti över och löven börjar gulna ännu en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.