Thai fläskfilé med grönsaker och ingefära
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé
  • 12 msk olja till stekning
  • 1 Små broccolibuketter
  • 12 tsk tärnad färsk ingefära
  • 11 röd eller gul lök
  • 11 morot
  • chilifrukt
  • 11-2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl ostronsås
  • 11 grönsaksbuljong tärning
  • 1 Soya efter smak
  • 1 Mjöl
  • 1 Vatten
  • 1550 g fläskfilé 2 msk olja till stekning Små broccolibuketter 2 tsk tärnad färsk ingefära 1 röd eller gul lök 1 morot ½ chilifrukt 1-2 vitlöksklyftor ½ dl ostronsås 1 grönsaksbuljong tärning Soya efter smak Mjöl VattenBörja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida. Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och chilin och hacka dem fint. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka. Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. Lägg i bujlongtärningen och slå över redningen. Häll över lite soya för färg och smak. Låt koka 1-2 min. Servera med ris eller nudlar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.