Fläderblomsgelé
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl fläderblommor
  • 16 dl vatten
  • 11 tsk citronsyra
  • 16 dl syltsocker
  • 16 dl fläderblommor 6 dl vatten 1 tsk citronsyra 6 dl syltsockerKlipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl. Lägg i en bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna. Låt stå övertäckt i ca 12 timmar. Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter, skumma noga. Häll upp i små burkar eller geléglas. Rör hela tiden och var snabb, då gelén vill skinna sig. Låt stå utan lock tills det svalnar, sätt på lock.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.