16 fasta
potatisar 1 liten lök Salt Svartpeppar Riven muskot 12 salladsblad 2 tomater ¼ gurka 300 g kycklingfiléer 1 msk smör Örtsalt 1 dl gräddfil 2 msk lättmajonnäs 1 tsk färskpressad citron Olja till våffeljärnet ½ bricka krasseSkala potatisen och riv den fint. Lägg den rivna potatisen i en sil. Tryck ut vätskan, men fånga upp den i en skål och låt stå tills stärkelsen sjunkit till botten. Häll försiktigt ut vätskan och blanda stärkelsen med potatisen. Skala löken och riv den fint. Blanda löken med potatisen. Krydda med salt, peppar och riven muskot och låt dra 10 minuter. Skölj och torka av salladsbladen. Ta bort stjälkfästet från tomaterna och skiva dem fint. Skär gurkan i tunna skivor. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och stek skivorna på båda sidor, ca 5 min. Krydda kycklingen med örtsalt och svartpeppar. Blanda gräddfil och majonnäs och smaka av med färskpressad citron, örtsalt och peppar. Hetta upp våffeljärnet och smörj in det tunt med olja. Baka 4 våfflor av potatisblandningen. Lägg upp våfflorna på tallrikar och lägg på salladsblad, tomat- och gurkskivor. Lägg på den varma kycklingen, klicka på dressingen och klipp över krasse.
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.