1 Pajbotten
¾ dl strösocker 1½ dl havregryn 1 dl mjöl 125 g margarin Fyllning 1/2-3/4 dl bär blåbär, hallon, rabarber, vinbär Ev 1/2 dl strösocker Ev 1-2 msk potatismjölSätt ugnen på 225° Är det frysta bär så halvtina dem och lägg dem i en ugnsfast form. Strö eventuellt över socker och potatismjöl. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukt och bär. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med lättvispad vaniljsås. Eller en egen gjord VV-vaniljsås. Variera smulpajen genom att använda olika sorters frukt och bär.
Fördela fyllningen påköttet. Häll på buljong och cider. Servera ruladerna med lättkokta äppelklyftor, herrgårdsgrönsakertillagade enligt anvisning påpåsen och nypressad potatis
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.