Havresmulpaj på viktväktarvis
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1¾ dl strösocker
  • 11½ dl havregryn
  • 11 dl mjöl
  • 1125 g margarin
  • 1 Fyllning
  • 11/2-3/4 dl bär blåbär, hallon, rabarber, vinbär
  • 1 Ev 1/2 dl strösocker
  • 1 Ev 1-2 msk potatismjöl
  • 1 Pajbotten ¾ dl strösocker 1½ dl havregryn 1 dl mjöl 125 g margarin Fyllning 1/2-3/4 dl bär blåbär, hallon, rabarber, vinbär Ev 1/2 dl strösocker Ev 1-2 msk potatismjölSätt ugnen på 225° Är det frysta bär så halvtina dem och lägg dem i en ugnsfast form. Strö eventuellt över socker och potatismjöl. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukt och bär. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med lättvispad vaniljsås. Eller en egen gjord VV-vaniljsås. Variera smulpajen genom att använda olika sorters frukt och bär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.