Kärna ur dem med ett kul-järn eller en tesked. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten. Mät upp mjöl, socker och smöret i bitar i matberedarens skål med kniven monterad
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man. 7) Ta ut kakan med en grytlapp och låt den sitta på handtaget (så du inte bränner handflatan som jag gjort en gång). 9) Servera direkt med vaniljglass
Plommon-TarteTatin. en upp-och-ner-kaka. Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tartetatin, d. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Jag skulle göra egengjorda gnocchi medtomatpesto och mozzarella till. Tartetatin fast med päron. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
av glas med höga kanter. Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret
Vispa ihop äggulor och socker ett par minuter med elvisp. Strö över 1 dl socker och kör på medelhög värme tills du får en härlig karamell. Låt vila 15-20 minuter. Koka upp och sjud 2-3 minuter
Värm socker och smör i en stekpanna (som tål ugnen) och smält ihop till ljust brun färg - karamell. Ta ut din TarteTatin och skär med en kniv runt kanten på tarten så att den lossnar
Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.