Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen
Toppa med riven choklad och färska hallon. panna cotta. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull
Rulla ihop rullarna från långsidan och lägg med skarven ner på bakplåtspapper. Rulla ihop rullarna från långsidan och lägg med skarven ner på bakplåtspapper
Rulla ut smördegen och dela längs med i två halvor. Rulla ihop från den breda sidan och lägg croissanterna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper
Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tartetatin, d. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
av glas med höga kanter. Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.