Kärna ur dem med ett kul-järn eller en tesked. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten. Lägg ett stort fat upp och ner över stekpannan och vänd snabbt så att tarten vänds upp på fatet
Tartetatin fast med päron. Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull
Värm socker och smör i en stekpanna (som tål ugnen) och smält ihop till ljust brun färg - karamell. Kavla under tiden ut smördegsbitarna till din TarteTatin på en mjölad yta
Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt. Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar
Häll vattnet i stekpannan och tillsätt sockret, koka upp och låt det karamelliseras ca 6-8 min. Lägg i äppleklyftorna med nedsidan neråt och ställ tillbaka pannan på värmen, låt koka på svag värme ca 4 - 5 min, äpplena skall bli lite mjuka. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 20 -25 minuter i 175 grader. Låt äpple-tartetatin vila ca 3 min innan du vänder över den snabbt och bestämt på ett fat
Blixtsmördeg (kallas även amerikansk smördeg), räcker till 2 pajer500 g vetemjöl500 g kallt smör1 äggula1 dl vatten1,5 tsk saltrivet skal från 1 citron3-5 st svenska äpplen10 st torkade aprikoser100 g smör2,5 dl sockersaften från 1 citronett par kvistar rosmarin
Ingredienser Portioner. 6 1 dl rörsocker 50 g smör 1/2 tsk malen kanel 1 krm salt 2 msk mörk rom 4 små bananer 1 rulle färdig smördeg (à 250 g) Till servering vaniljglass eller turkisk yoghurt Lägg till i inköpslistan
Sätt in i ugnen och baka 35-40 min tills ovansidan är vackert gyllene. Blanda snabbt samman mjöl, crème fraiche, socker, salt och kanel till en mördeg, först med en slev och sedan med händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.