Vi avnjöt en förrätt till middagen – enmini-tartetatin med lök och chèvre. Nu har jag precis kommit in i en laga-efter-recept-period och tycker det är så roligt
Låt svalna något och servera sedan med lättvispad grädde. Tarte des Demoiselles Tatin, som oftast kallas kort och gott TarteTatin, är en av de mest klassiska franska äppelkakor som finns
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Koka upp vattenoch smula ner buljongtärningar. Skala och ansa grönsakerna. Skär korven i bitar. Blanda ingredienserna till såsenoch servera till korvgrytan
Så här har ni enjätteenkel vardagsrätt, som ändå känns riktigt lyxig och god. Det smakar ju så gott bara som det är så det är inte så mycket som behöver tillsättas och jag brukar inte krydda för mycket för då tar kryddorna lätt över
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.