Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Till en början var jag lite orolig för att biffarna skulle bli mer som plättar än biffar, eftersom smeten var ganska lös innan jag tillsatte morötterna, men den oron visade sig vara obefogad för biffarna blev kanonbra
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil. Skölj bönorna och mixa dem grovt. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida
Denna lättlagade supergoda gryta kom faktiskt till av en slump. Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Om du inte vill göra dig besväret med att trilla egna bönbullar så funkar det lika bra att servera någon form av köpta vegbullar till såsen, eller så kan du byta ut bullarna mot stekta bönbiffar (se här)
Här hittar ni recept på biffarmed röda linser – nästan samma innehåll. Min nya favorit i köket – som är gjort i en handvändning (om man räknar bort blötläggningstiden), är linsbiffar på blötlagda linser
Blanda ihop allt och forma till små biffar. Ha ner i bunken medlinserna. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda med majsen, smulad fetaost och kryddor
Biffarmed zucchini, quinoaoch kikärter. I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)
Den hälsosamma quinoan blandas med smakerna av friska örter, krämig cheddarost och smakrik vitlök och gör dessa biffar till en riktig storfavorit hos oss på myTaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.