Skär blomkålen i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt blomkålen svalna en aning och blanda sedan medsallad, hackade mandlar ochdadlar i mindre bitar
Lägg steken med vitlöken och rosmarinen på ett ugnsgaller med en långpanna under. Bryn den runt om i olja och smör i en het stekpanna med vitlöken i halvor och rosmarinkvistarna
Självklart har det med den varma oranga färgen att göra men kanske är det framförallt sötman som ger en rund och glad smak i kombination med andra grönsaker ochmed kött
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten ochdadlarna runtom med varsin tandpetare i. Baconstekta dadlarmed fetaost, färska fikon och knäckesticks
Sila över dressingen (vitlöksskivorna ska inte med), och blanda väl. När sommaren nu äntligen behafgar hedra oss med sin närvaro passar sådana här salladsrätter perfekt att servera
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Dela på sparrisen och fräs några minuter i olja, vitlök och chilikrydda. Matig salladmed röda linser, räkor och sparris ✨ Supergod, snabblagad och pricken över i med en fräsch och syrlig örtdressing av kvarg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.