Kikärtsgryta med koreansk chilipasta
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsgryta med koreansk chilipasta
  • 4 - 5 portioner ca 1 msk rapsolja
  • 4 dl strimlad purjolök, färsk eller fryst
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 - 3 msk koreansk chilipasta 'go chu jang' (se bild ovan, jag hittade den bland asiatiska varor i matbutiken)
  • 1 - 2 tsk farinsocker
  • 1 msk saft från pressad lime
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.