Recept, saftstektachampinjoner. Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Först ut var stekt ris medchampinjoner. Grundreceptet i boken är anpassat för kroppstypen kapha enligt ayurveda och innehåller svart ris och morötter men själva idén med boken är att man lätt ska kunna anpassa recepten för hela familjen även om kroppstyperna/elementen vata (luft), pitta (eld) och kapha(jord) skiljer sig åt, så till mig som är pitta och ska äta lätt, söt och sval mat passar det bättre med basmatiris och att utesluta morötterna
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Skär upp köttet och servera ihop med de stektachampinjonerna. Grovhacka halva krukan med timjan. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Champinjoner. Våffla, champinjoner och (om man vill lyxa till det) lönnsirap. Lökvåfflor medstektachampinjoner 5 st. 250 g färska champinjoner. Lökvåfflor medstektachampinjoner 5 st
Nu börjar helgen lida mot sitt slut, vi har haft en underbar helg trots ögoninflammation och att jag missade ett weekend med mitt tjejgäng vi planerat sen länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.