Dessa vegetariska biffar är superenkla att göra och smakar fantastiskt gott! Den hälsosamma quinoan blandas med smakerna av friska örter, krämig cheddarost och smakrik vitlök och gör dessa biffar till en riktig storfavorit hos oss på myTaste.
Receptet är skrivet av bloggaren Jennie som kommer från från Chicago. Hon driver bloggen Simple awesome cooking där Jennie älskar att laga recept med färska ingredienser och minimal förberedning. Hennes motto är att alla smaker ska maximeras och ibland säger hon att hon kan gå lite överstyr men vad gör det när recepten blir så himla goda? Kolla in hennes blogg för fler recept, länken hittar du under beskrivningen.
Gör så här:
1) Koka quinoa enligt anvisningar.
2) Koka spenaten och broccolin enligt förpackningsinstruktionerna. Lyft sedan över dem i en matberedare med vitlök och paprika och låt pulsera tills de hackats noggrant.
3) I en separat skål vispa försiktigt de två äggen och häll sedan på spenatblandningen. Tillsätt lite salt och peppar, panko, ost och mixa sen allt. Lägg i mer panko efter behov för att hitta rätt balans.
4) Krydda med salt och peppar, lägg till cayenne och paprika.
5) När blandningen är klar, ta en handfull och rulla den lite större än en golfboll. Placera bollen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till så den får en fin form. Helst bör du kyla dem i minst en halvtimme så att de behåller formen vid stekning.
6) Ta en stor stekpanna och sätt plattan på medelhög värme. Tillsätt en liten mängd olivolja. Lägg sedan biffarna i pannan och stek i 4-5 minuter per sida tills de är gyllene och krispiga.
Tillagningstid: ca 45 minuter
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/loaded-veggie-quinoa-sliders-5677770.html
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Biffar. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Sedan ett lager medspenat-ostblandningen. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
Väldigt ofta hittas påsar med trist sallad eller spenat i kylen. Vänd runt och krydda med chiliflakes. Slängde senast i dag en påse med blandad krispig sallad, som nu var allt annat än krispig
Skölj och slunga spenaten torr, och mixa till en röra tillsammans med mozarella och kryddblandning. Ta upp med en tång eller silslev och låt rinna av på en ren handduk
Biffarmed zucchini, quinoaoch kikärter. De här biffarna innehåller bland annat quinoa. Quinoa är ett livsmedel som jag tidigare haft lite svårt för på grund av att det ibland kan ha en något besk/bitter eftersmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.