En enkel vegetarisk smörgåstårta med medelhavssmak
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetarisk smörgåstårta med medelhavssmak
  • 6 - 8 portioner 4 hönökakshalvor eller jubileumskaka
  • vegetarisk salami (jag använde en sort från Lidl)
  • skivad ost
  • sallad, tomater, gurka, apelsinskivor och bladpersilja
  •  
  • Bönröra till fyllning
  • 400 g kokta vita bönor (se här) alternativt 2 tetror eller normalstora plåtburkar med konserverade bönor
  • 3 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
  • ½ dl finriven parmesanost
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta eller 1 - 2 krm vitlökspulver
  • 3 msk hackade marinerade soltorkade tomater, väl avrunna
  • 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk örtsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.