Det är verkligen en middagsfavorit, både till vardag och fest.
Jag har
till och med haft fisktema en hel vecka här på bloggen då jag gick igenom fördelarna med att äta fisk och olika tillagningssätt, som panering, i ugn, i stekpanna och i gryta. Och så kan man ju göra goda biffar på fiskfärs...
Möjligheterna att variera fisken till middag är oändliga. Den temaveckans inlägg finns samlade här, om man söker tips och inspiration för att börja laga mer fisk till middag.
Till middag idag stekte jag spätta. Och till den kokade jag potatis och rörde ihop en kall sås på majonnäs och creme fraiche som jag smaksatte med curry och vände ner räkor i.
IngredienserPortioner. 4 900 g potatisCitronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
GuacamoleBrödLimeni klyftorBörja med att tinaoch skala räkorna. Tiningenblir bäst i varmvatten (enligtinstruktion på påsen), men jag tycker att mikronsupptinings-funktion brukar fungera bra och det går betydligt fortare
IngredienserPortioner. 4 900 g potatisCitronsås 1 citron 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 600 g rödspätta 1 msk smör eller olja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.