flatfisk

flatfisk

Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen. Greppa stjälken och använd en liten kniv tills de inre mjuka bladen dyker fram
Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Ingredienser Portioner. 4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Duchessepotatis600-800 g mjölig potatis 100 g smör 2 äggulor salt peppar. Pocherad sjötunga8 sjötungafiléer (ca 800 g) 2 schalottenlökar, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackad 2 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong
Sole Meunière

Sole Meunière

Ingredients. 6 (4–6-oz. ) boneless, skinless filets sole Kosher salt and freshly ground black pepper, to taste 1⁄2 cup flour 10 tbsp
Spättafile i ugn

Spättafile i ugn

Skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull. Spara räkorna i en skål i kylen. Skala och hacka löken och tillsätt till räkskalen
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna. Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière

Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten