flatfisk

flatfisk

Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Vitvinsgratinerad rödspätta

Vitvinsgratinerad rödspätta

  400 g Rödspättafilé.   2 dl Vitt vin.   2 msk Fiskfond (koncentrerad).   1 dl Vatten.   5 dl Grädde 40%.   50 g Schalottenlök
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen. Greppa stjälken och använd en liten kniv tills de inre mjuka bladen dyker fram
Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Ingredienser Portioner. 4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen