flatfisk

flatfisk

Spättafile i ugn

Spättafile i ugn

Skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull. Spara räkorna i en skål i kylen. Skala och hacka löken och tillsätt till räkskalen
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna. Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière

Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten
Foliepaket med spätta och räkor

Foliepaket med spätta och räkor

Tina spättafiléer och räkor om du köpt frysta. Koka potatis mjuk. Skala gärna och dela stor potatis (4 delar) om du använder det
Sjötunga walewska

Sjötunga walewska

Börja med potatismoset. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vispa moset slätt, gärna med elvisp
Rödtunga på ”walevska vis” med potatiskräm

Rödtunga på ”walevska vis” med potatiskräm

12 rödtungafilé 2 msk smör, smält citronskal från 1 citron 1 hummer, kokt. Potatiskräm1 dl mjölk 3 dl grädde 2 lagerblad 1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 kg mandelpotatis 200 g smör 3 äggula salt peppar tryffelolja
Per Morbergs rödspätta grenoble

Per Morbergs rödspätta grenoble

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Garnityr 300 gram inlagda rödbetor 100 gram smör 1 burk(ar) kapris , ca 55 gram 1 kruka(or) dill Rödspätta 600 gram rödspättafilé(er) 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 0 st salt 1 smör 0 st svartpeppar Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Stickans festspätta

Stickans festspätta

600 g spättafilé (eller annan plattfisk). 1400 g bredbar kräft- eller räkost. 12 dl vispgrädde. 1250 g lättcreméfraiche
Skagenspätta

Skagenspätta

Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret. Gör små sneda snitt i spättorna. Fyll dem med dillsmöret
Stekt spättafilé med remouladsås

Stekt spättafilé med remouladsås

Salta och peppra fisken. Vänd filéerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i ströbröd blandat med sesamfrön
Kokospanerad flundra

Kokospanerad flundra

Gör så här Placera kokosflingorna i en mixer, tillsätt salt och peppar. Mixa kokosflingorna i ca 30 sekunder