Sous-vide är franska och betyder ”vakuum”. Man kan även tillaga kött och fågel på sous vide-vis men då behövs en särskild maskin som håller värmen konstant
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Samtliga rapskotletter ska innan de grillas långsamt få gå i ett sous videbad. Fördelen med sous vide är att det mer eller mindre är omöjligt att under- eller överkoka sitt kött
1. Hacka aprikoserna fint 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze
4 portioner. Ingredienser. 1 älgstek. matfett. olivolja. örter. rosmarin. salt och svartpeppar. Instruktioner. mal rosmarin, salt och svartpeppar i en mortel
Stekte till ordentlig yta i smörolja och lät svalna något innan jag vacumpackade biten och lade i vattenbad med sous vide cirkulator på 57 grader och ställde tiden på 46 timmar, dvs till fredag kväll vid 18-tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.