Torka av lammsteken och lägg på skärbräda. Lammstek utan ben, ca 1-1,3 kg. 1/2 dl av lammstekskyn. Sätt sousvide cirkukatorn på 58 grader och kör i 24 timmar. Lammstek utan ben, ca 1-1,3 kg En kvist rosmarin. 1/2 dl av lammstekskyn
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sousviden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
1. Hacka aprikoserna fint 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze
Stekte till ordentlig yta i smörolja och lät svalna något innan jag vacumpackade biten och lade i vattenbad med sousvide cirkulator på 57 grader och ställde tiden på 46 timmar, dvs till fredag kväll vid 18-tiden
Berättade tidigare om att jag köpt en ny cirkulator för sousvidematlagning – dvs i vattenbad på låg värme under lång tid i vakuumpåse eller plastpåse med zipförslutning
Tillaga fisken till perfekt temperatur med sousvide. Sousvide betyder ”under vakum”. Sousvide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet. En portionsbit torskrygg per person värms (vakumpackad) i plastpåse till 48 – 52 grader med sousvide, beräkna 30 – 40 min värmning
Inspirerades av ett recept från Kalifornien genom Anova, min leverantör av sousvide cirkulator efter det att min ”gamla” OBH Nordica pajat efter 2 år och tre månader. Stoppade i zippåse och körde sousvide i 76,5 grader i 4 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.