Sousvide är ett fantastiskt sätt att tillaga kött på. Börja med köttet. När köttet är klart i sousvide maskinen så tar du ut det och öppnar förpackningen
När ris och sås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar medkantarellsåsen och njuter med rödvin och en tänd brasa
Till den perfekt lagade laxen är kombinationen av hollandaise och sparris underbar. Ikväll blir det lax sousvidemed perfekt kokt sparris och egen hollandaise
Vi testade att göra hamburgare med en SousVide. Mecka ihop tillsammans med favoritingredienser. Måste säga att av det som vi provat att laga medSousVide så var det just hamburgare som blev godast
Sänk i så fall ner plastpåsen i ett vattenbad så all luft pressas ut och förslut med en påsklämma. Ta ut steken ur vakuumförpackningen och hetta upp en stekpanna med smör och olja
1. Hacka aprikoserna fint 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze
Berättade tidigare om att jag köpt en ny cirkulator för sousvidematlagning – dvs i vattenbad på låg värme under lång tid i vakuumpåse eller plastpåse med zipförslutning
Tillaga fisken till perfekt temperatur medsousvide. Sousvide betyder ”under vakum”. Sousvide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet. En portionsbit torskrygg per person värms (vakumpackad) i plastpåse till 48 – 52 grader medsousvide, beräkna 30 – 40 min värmning. 52 grader med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.