Berättade tidigare om att jag köpt en ny cirkulator försousvidematlagning – dvs i vattenbad på låg värme under lång tid i vakuumpåse eller plastpåse med zipförslutning
För en jämn fördelning av alla ingredienser och perfekt resultat är florsockret din bästa vän. Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram för småhungriga magar
Värm pannan/grillen först innan du tar upp köttet från sousviden. Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk
1. Hacka aprikoserna fint 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.