1 kokt
potatis1. Blanda salt och peppar med mjöl. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen.2. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.3. Gör kantarellröran: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och tärna baconet.4. Fräs allt i en stekpanna med en klick smör och tillsätt till sist creme fraiche och låt fräsa ihop till en röra. Smaka av med peppar och eventuellt salt. 5. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg i sockerärtorna och låt koka i knappt en minut.6. Servera gösen med kantarellröran, de lättkokta sockerärtorna och kokt potatis.
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna
Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Garnera med persilja. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Krydda med salt och peppar. 4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Jag smörstektekantareller som jag tillsammans med chevréost la på baguetter, skurna i skivor. Stek kantarellerna och löken i smör och smaka av med salt och peppar
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
700 g benfri gösfilé. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
En av de bästa rätter jag kan tänka mig är smörstekt fjällfisk. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
Smörstektgösmed färskpotatis, nässlor och sparrisPortioner. Byxa och skär snitt genom gösens skinn. Stöt potatisen med smöret, vänd ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.