Smörstekt gös med kantareller
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gösfilé, skinn- och benfri
  • 1 vetemjöl
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör till stekning
  • 1 kantareller
  • 1 bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 smör
  • 1 creme fraiche
  • 1 salt och peppar
  • 1 färska sockerärter
  • 1 kokt potatis1. Blanda salt och peppar med mjöl. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen.2. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.3. Gör kantarellröran: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och tärna baconet.4. Fräs allt i en stekpanna med en klick smör och tillsätt till sist creme fraiche och låt fräsa ihop till en röra. Smaka av med peppar och eventuellt salt.  5. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg i sockerärtorna och låt koka i knappt en minut.6. Servera gösen med kantarellröran, de lättkokta sockerärtorna och kokt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.