Häll av vattnet från äpplena och vänd runt dem och dillen i kantarellerna strax innan servering. Dela kantarellerna för hand genom att riva dem längs skivorna
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Fortsätter på temat med vitt i glaset, den här gången medsmörstektröding på tallriken. Serverad med kokt färsk potatis och lite sallad blir det en relativt snabblagad rätt med lyxkänsla
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till ochmed en vinbar i anslutning till fiskdisken
Servera raggmunkarna medkantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Smörstekt lök, kantarelleroch syltlök. Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd. Börja med att bryna bacon i het panna med lite smör och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.