1 citron,
zestenVispa ricotta med elvisp eller ballongvisp i några minuter så den är riktigt fluffig.Vänd ner citronzest. Ställ åt sidan.Hacka en handfull pistagenötter.Hetta upp en grillpanna.Dela aprikoser på hälften eller skär persika i klyftor och grilla några minuter på båda sidor så de mjuknar och får färg. Lägg åt sidan.Grilla brödet på samma vis.Klicka på vispad ricotta, toppa med grillad frukt, pistagenötter och ringla över honung.
Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar
Rätten kom till en söndag eftermiddag när jag var hungrig och inte hade lust att laga mat, tog en titt i kylskåpet och hittade gårdagens grillad lax, trattkantareller och betor
Bred rikligt medricotta på baguetternas bottenhalvor. Värm upp en stekpanna med smör och rapsolja. Rör försiktigt i smeten den första minuten, låt sen omeletten grädda färdigt på låg värme tills den stannat och fått en fin stekyta på undersidan
Ringla över lönnsirap och servera med limeklyftor. Toppa gärna med färska örter. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag
Bred rikligt medricotta på baguetternas bottenhalvor. Värm upp en stekpanna med smör och rapsolja. Vispa ihop ägg, mjölk, hackade örter, parmesan samt salt och svartpeppar
Det blev en del provsmakning oxå men jag ville inte äta för mycket då jag skulle hem och laga Bookmaker Toast på Entréote som min man köpt i Mannerströms Saluhall i veckan
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Även smörmängden till det vispade smöret halverades - vilket inte var helt lyckat. Ännu en gång "tjuvstartade" vi sommaren lite med att grilla lax i grillpanna och köpa färskpotatis från Israel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.