Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den medcreme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
För vem har inte ätit rösti medcreme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Gratineradeostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Det är lite krångligt att öppna ostronen men det är bara att vara envis, ha en bra ostronknivoch såklart ha tjocka handskar (trädgårdshandskar går bra) på sig fall ifall man skulle slinta med kniven
Krydda med salt och peppar. Blanda övriga ingredienser och häll såsen över fisken. Fiskgratäng med dijon och crème fraicheRecept för 2 personer1 paket fryst fisk1 tsk salt1 ½ krm svarpeppar1 dl mjölk/grädde1 dl crème fraiche3 tsk dijonsenap1 msk nykrossad dragon eller 2 msk kapris1 dl riven ostSkär det halvtinade fiskblocket i centimeterstora skivor. Strö över osten och grädda i 20 minuter i 225 grader
Bryn kycklingfilén i samma panna ochmed fettet från baconet. Börja med att dela purjolöken. I går kväll så lagade jag maten, så det blev inte thaimat utan det blev gratinerad kycklingfilé i cremefraicheoch gräddsås
Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.