Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den medcreme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
För vem har inte ätit rösti medcreme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Lägg en klick crème fraiche på skinkskivorna och toppa med en klyfta av frukten. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen ca 8 min. 1 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
Krydda med salt och peppar. Blanda övriga ingredienser och häll såsen över fisken. Fiskgratäng med dijon och crème fraicheRecept för 2 personer1 paket fryst fisk1 tsk salt1 ½ krm svarpeppar1 dl mjölk/grädde1 dl crème fraiche3 tsk dijonsenap1 msk nykrossad dragon eller 2 msk kapris1 dl riven ostSkär det halvtinade fiskblocket i centimeterstora skivor. Strö över osten och grädda i 20 minuter i 225 grader
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, cremefraicheoch lök. Och under tiden soppan är på väg att bli klar så steker du några toaster i smör och kryddar dem med lite havssalt
11 stor rödlök. 11 burk gräddfil eller crème fraicheSmält smöret och låt det svalna. 1Skala potatis och riv den grovt på rivjärn. 1Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. 1Rör ner potatisen och det smälta smöret. 1Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl
Stenbitsrommen kan man byta ut mot löjrom om man vill och även byta gräslök mot rödlök. rödlök). Håller ni på att förbereda nyårsfesten så måste jag tipsa om dessa chipsmedcremefraicheoch stenbitsrom som är riktigt gott och ett enkelt tilltugg till nyårschampagnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.