Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås medvitlök
Ni som inte åt hummer till nyår kan ju festa loss i Trettondagshelgen i stället - för jag hann inte med att kabla ut receptet i tid till den gågna nyårsafton
Rör smöret och rör ner hackad basilika ochvitlök, smaka av med salt och peppar. Olika ljusstakar och ljuslyktor samsas med vaser i olika storlekar på bordet, lite av "Man tager vad man haver"-stuket
strössla med lite flingsalt, persilja och lite av osten som blev över in i ugnen strax efter hummernoch efter några minuter har man ett väldigt gott tilltugg
Servera medcitron, baguette och aioli samt självklart lite härlig champagne. Dela humrarna längs med kroppen, börja med att lägga kniven i “krysset på huvudet” och tryck till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.