Recept på Chili con Carne, nocarb och paleo-vänlig. Ibland när man har haft en jobbig dag så är det gott att bara få "slafsa" i sig maten, bara hälla upp middagen på en djup tallrik och sen "sleva in"
Slå på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong. 400 g krossade tomater. 400 g nötfärs 2 gula lökar 1 röd paprika 4 klyftor vitlök 1 röd chili 2 tsk rökt paprika 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 1 apelsin, saften och skalet 1,5 msk honung 2 dl kalvfond 400 g krossade tomater 1 förp kokta, små vita bönor ljust bröd gräddfil eller matlagningsyoghurt
Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Jag har gjort det igen, en ny smak med marinerade vitlöksklyftor. Denna jul gör jag bara en enda marinad som jag kommer att ha som tillbehör själv här hemma samt ge bort i julklappar till nära och kära
När spenaten inte är fryst i klumpar, kan även snabbt fräsa med vitlök och quorn i samma stekpanna (så att det inte är djupfryst när det ska in i ugnen)
Och denna bakade feta med oregano och chili och körsbärstomater känns lagom lätt men värmer också lite under vintern samtidigt som den faktiskt smakar sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.