Till middag igår blev det en matig tonfisksallad med sallad och färskpotatis som bas. Dels för att det finns gott om det i landet, dels för att det är nyttigt och gott
Eller varför inte blanda ner i en pastarätt med kantareller och grädde. Smaka ev av med lite salt. I synnerhet om baconet är stekt riktigt hårt så att det blir som rökiga och köttiga små chips
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconetoch fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Alltså, det blir TRE inlägg idag och jag börjar med förrätten. Vid servering, häll i den varma svamp & baconstuvningen, dekorera med någon örtkvist, jag valde min rosmarin från trädgården
Blanda samman allt det frästa och smaka av med salt och peppar. Strimla och knaperstek baconet. Hacka mangolden eller spenaten grovt och fräs i bregott
Smaka av med salt och peppar. Stek baconetoch låt rinna av på hushållspapper. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
Salladen med krispig baconoch knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Smaka upp med lite balsamvinäger och stekskyn från panna
Men det här med gula kantareller ochbacon känns än bättre till kräftorna. Snabbt fixat med två dippsåser (bland annat denna), sallad och en gigantisk paj
Servera raggmunkarna med kantarellerna, baconoch Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.