HAVET

HAVET

Inbakad lax

Inbakad lax

1 st rulle kyld smördeg. 1700 g laxfilé. 11 st ägg. 1150 g färsk spenat. 11 msk smör. 1100 g kallrökt lax. 11 st äggvita
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hummer , tinad 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 50 gram parmesanost 1 krm flingsalt 25 gram Mat & Bak smör 20 gram machésallad Köp receptet
Helbakad piggvar med pepparrot

Helbakad piggvar med pepparrot

1 hel piggvar. 150 g pepparrot. 11 citron. 1200 g Arla® Svenskt Smör. 1hackad färsk dill. 1salt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel piggvar 50 g pepparrot 1 citron 200 g Arla® Svenskt Smör hackad färsk dill salt
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen. Greppa stjälken och använd en liten kniv tills de inre mjuka bladen dyker fram
Leifs piggvar

Leifs piggvar

Filea en piggvar så du får ut två fina filéer. Ta även ut fenorna, dessa ska friteras. (Eller be fiskhandlaren filea och ta bort skinnet och be att få ta med fiskskrovet)

Ugnsbakade räkor

1, Värm ugnen till 200 grader. 2. Skär av huvudet på räkorna, men låt resten av skalet vara kvar. 3. Strö havssaltet i en långpanna och lägg räkorna ovanpå
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet. Mat för en solig dag Så fick vi då lite sol och värme efter några kyliga dagar
Pasta med musselkött och bacon

Pasta med musselkött och bacon

Stek bacon knaprigt. Tillsätt vitlök, chili, musslor och matlagningsvin. Låt puttra ihop, tillsätt bladpersilja och nykokt pasta
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

När jag var hos syrran pratade hon om en förrätt på burkmusslor som mamma brukade bjuda på när vi var små
Räkkrans med ris och curry

Räkkrans med ris och curry

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Spola det i kallt vatten och låt det rinna av ordentligt
Knapriga chilimusslor

Knapriga chilimusslor

1 pkt. ca. 200 gr. fryst musselkött (musslor utan skal) tinat, jag hittade ett jättebra paket på Ica. musslorna var ifrån ChileLite mjölFärsk finhackad chili, mängd efter smak, tänk på att det är kärnorna som är starka
Grillade skaldjur

Grillade skaldjur

Grillade skaldjur är som poesi. Smaka på ordet. griiilla…skaaaaldjuuuuur…. Mmmmm, nam nam. Mirja och jag älskar skaldjur, barnen också förresten
Grillade räkor med aioli

Grillade räkor med aioli

Smarriga räkor med underbara smaker. Jag serverar mina räkor med aioli, varma baguetter och spansk potatisomelett (tortilla espanola)
Musselsoppa i termos

Musselsoppa i termos

Skölj och kontrollera att musslorna sluter skalsköldarna. Knacka dem i köksbänken om de inte sluter sig